iconita engleza ENGLISH
iconita ebraica EBRAICA

Ce se intampla anul acesta pe piata imobiliara. Este un moment bun sa cumperi o locuinta?

Piata imobiliara se afla intr-o continua transformare, iar 2017 se arata a fi un an bun pentru a cumpara o locuinta.

Anul care tocmai s-a incheiat pare sa fi fost unul dintre cei mai buni din istoria pietei rezidentiale din Romania, a anuntat compania de consultanta imobiliara Coldwell Banker Affiliates of Romania. Circa 30.000 de locuinte au fost finalizate in intreaga tara, iar in Bucuresti si in zonele din jurul Capitalei s-a inregistrat un record din acest punct de vedere, cu 13.000 de locuinte construite, o crestere cu 20 de procente fata de anul anterior. Se anunta, asadar, un an prielnic pentru cei care sunt in cautarea unei locuinte.

Ce ar trebui sa stie cei care vor sa-si cumpere o casa anul acesta

In 2017 specialistii preconizeaza o crestere a preturilor pentru ca cererea este tot mai mare. Mai mult decat atat, bancile ofera conditii din ce in ce mai avantajoase pentru cei care vor sa-si cumpere o casa, asa ca tot mai multe persoane opteaza pentru plata unei rate la banca in defavoarea unei chirii lunare.

Inainte de a incepe vizionarile, orice persoana ar trebui sa se informeze foarte bine cu privire la conditiile unui credit. Poti afla de pe aceasta pagina toate informatiile de care ai putea avea nevoie in cazul in care vrei sa iei un credit ipotecar. Acolo vei gasi un calculator de rate, asa incat sa vezi care vor fi costurile lunare, informatii complete despre ce alte chetuieli presupune un credit (comisioane, asigurari etc.), si vei afla inclusiv ce dobanda vei plati in functie de moneda pentru care optezi.

Piata este in prezent in crestere, asa cum a fost si in ultimii doi ani. In orasele mari, preturile inregistrate in luna decembrie au fost cu 10,7% mai ridicate fata de aceeasi perioada a anului anterior, noteaza news.ro. Cea mai mare crestere a fost inregistrata la locuintele noi, ajungandu-se la un pret de 1.175 de euro/mp.

 

Continuarea articolului pe: www.wall-street.ro

0755 056 910 Ramona Ghita Reprezentant vânzări